Вівторок, 19 Березень 2024


За участі прокуратури Рівненського району судом розглянуто протоколи стосовно третини депутатів Корнинської сільської ради про вчинення ними адміністративних корупційних правопорушень.

Доведено, що 10 представників територіальної громади, порушивши вимоги Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», не повідомили вказану сільську раду про наявність конфлікту інтересів під час голосування 21.05.2014 за надання їм дозволів на розробку проекту відведення земельних ділянок площею 0,07 - 0,09 га для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд.

Постановами Рівненського районного суду чиновників органу місцевого самоврядування визнано винними у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів) та на них накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Крім того, прокуратурою Рівненського району за зверненнями мешканців сіл Корнин та Колоденка у червні 2014 року розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовими особами Корнинської сільської ради службовим становищем під час розподілу земельних ділянок.

Досудове розслідування триває.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.