Вівторок, 19 Березень 2024


Правоохоронці стверджують, що головною причиною збільшення пограбувань помешкань  на Рівненщині є недостатньо висока захищеність будинків. За місяць листопад вони зафіксували понад десять випадків пограбувань квартир, а з початку року – вже більше сотні.  

Заступник начальника рівненського МВ УМВС Василь Коваль розповів, що розкриття таких злочинів у порівнянні з попередніми роками знизилася, хоча повідомлень про їх скоєння збільшилося. За словами пана Василя, причиною низького розкриття є недолугість чинного законодавства.

- Із введенням в дію нового КПК ми витрачаємо значно багато часу для проведення негласних слідчих дій. Тобто поки отримаємо погодження прокуратури та відхилимо оскарження з боку підозрюваного в апеляційному суді злочинці мають вдосталь часу щоб зникнути, - наголошує Василь Коваль.

Правоохоронці наголошують на тому, що затримати злочинців «на гарячому» їм рідко вдається, бо встановлені дешеві китайські чи українські броньовані двері не є великою перешкодою для злочинців. 

- Свого часу мешканці Рівного масово встановлювали так звані броньовані двері китайських виробників. Зараз на ринку є аналогічні щоправда вітчизняні двері. Ці нібито броньовані двері грабіжники відкривають за декілька секунд. Навіть більше, були випадки коли такі двері прорізалися звичайним консервним ножем, підбирали ключі до замка або просто виламували його «серцевину». Тому й затримати злодіїв  «на гарячому» правоохоронцям не вдається, - стверджують в міліції.

Цієї думки притримується і фахівець із виготовлення дверей компанії «Сталь-М» Євген Смоляр. За його словами ми купуємо лише ілюзію безпеки при покупці дешевих китайських чи українських броньованих дверей. Їх можна легко відкрити звичайною викруткою чи просто, виламавши «серцевину» самого замка. Аби бути впевненими у своїй безпеці та вберегти своє житло від грабіжників вхідні двері повинні бути оснащенні додатковими ступенями захисту.

- В першу чергу це антизрізні штирі, які навіть в разі зрізання дверей з петель не дозволять їх відчинити. Також сам замок повинен мати додаткову захисну протизламною фурнітуру, а двері в районі замка мають бути додатково «підсилені». Приміром в дверях компанії «Сталь-М» товщина заліза навколо замка вдвічі більша ніж товщина заліза дверей, - розповів Євген Смоляр. 

Фахівець із виготовлення дверей компанії «Сталь-М» стверджує, що усі двері, які виготовляє компанія комплектуються спеціальними протизламними замками, які неможливо ані виламати, ані підібрати ключа.

- Встановивши надійні вхідні двері ви точно виграєте час. Грабіжники витрачатимуть більше часу на взлом таких дверей. Як результат – ймовірність того, що вони  полишать задумку проникнути до вашої оселі значно вища, - підкреслив Євген Смоляр.

Окрім того, пан Євген розповів про досягнення компанії «Сталь-М» на щорічному конкурсі «100 найкращих товарів України». Саме протизламні та протиударні двері компанії «Сталь-М» отримали перемогу та відповідний сертифікат в цьому конкурсі

- Враховуючи збільшення квартирних пограбувань в Рівному, ми свідомо подали на конкурс саме протизламні та протиударні двері нашої компанії. Конкурсна комісія, яка проводила оцінку перевіряла не лише надійність, але й витривалість наших дверей, прийшла одноголосного висновку, що двері компанії «Сталь-М» є справді найбільш надійними серед інших аналогів, що представлені сьогодні на ринку Рівненщини, - наголошує Євген Смоляр.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...

Рік заснування © 2011. Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на "Рівненські новини".

Для інтернет-видань – обов'язкове пряме відкрите для пошукових систем гіперпосилання. Матеріали, позначені знаком "Реклама", публікуються на правах реклами. Всі права захищено.