Четвер, 28 Березень 2024


Сьогодні був на апеляційному суді свого друга, екс-міністра внутрішніх справ Грузії Вано Мерабішвілі. Він вже понад рік у в'язниці за сфабрикованим звинуваченням проросійської влади Грузії. Злодії і корупціонери мстять Вано за пережитий переляк і еміграцію. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці після судового засідання написав екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко.

За його словами, промова Вано була короткою, але актуальною. "Мій суд - такий же фарс, як і колишній суд над моїм українським другом і колегою. Знаю, що все це закінчиться так само, як закінчилося у випадку з Луценком. Говорячи загалом, і звільнення Грузії від проросійського президента-олігарха закінчиться так само, як в Україні закінчилося панування проросійського Януковича. Я кожен день слідкую за звільненням від російських окупантів українських міст і містечок. Якби я був на волі, я сьогодні був би із зброєю в руках там, на спільному для наших народів фронті війни за свободу", - процитував Луценко свого грузинського колегу.

Зазначимо також, що Вано Мерабішвілі привітав Юрія Луценка, який був присутній на судовому процесі.

За словами Мерабішвілі, спочатку відбулася "Революція троянд" у Грузії, потім - в Україні, проте, Україна в демократії пішла вперед.

Що стосується безпосередньо судового процесу, за словами екс-міністра Грузії, це так само смішно і соромно, як було у випадку його колеги, Юрія Луценка. Мерабішвілі звернувся до судді і прокурора, сказавши, що їм буде соромно за цей процес, він стане най ганебнішим в їхньому житті.

"Вітаю мого друга. Ми ще поборемося разом і звільнимо країну від олігархів і окупантів", - заявив Вано Мерабішвілі і залишив процес.

Засідання суду так само залишили і його прихильники, члени сім'ї, лідери "Національного руху" і Юрій Луценко. Виходячи з залу, Луценко звернувся до судді: "Ви боїтеся більше, ніж Вано" і зазначив, що суддя, який прийняв рішення про його ув’язнення, засуджений на 4 роки.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...