П'ятниця, 29 Березень 2024


Щойно закінчилась Березнівської сесія районної ради, і ось такі емоції залишились від перебування на сесії. Спершу, у мене було враження що я перебуваю не в 2015 році, а повернуся на рік чи два назад, в кращі часи кривавого диктатора Януковича. Дивна обставина, як тільки депутати розглядають бюджет, то перетворюються на гранітні плити, жодного тобі лишнього руху, емоцій, висловлювань. Такі собі могильні плити на тілі Демократії! Наші народообрані місцеві депутати навіть не згадали про те, що в цей день Україна святкує День Соборності та рік назад пролунали перші постріли на Майдані, які забрали з життя вірмена Сергія Нагояна та білоруса Михайла Бжизневського. Ніби це їх не стосується, ніби ці події і не відбувалися в Україні. Ось, справжня свідомість місцевих депутатів, ось справжня їх громадська позиція!!! Ганьба! Тому, отримавши таку можливість, я привітав усіх присутність зі святом Соборності України, та попросив вшанувати хвилиною мовчання загиблих Майданівців, Героїв України!

А, напередодні сесії районної ради було направлено заяву від громадсько-політичних організацій району з рядом вимог. Ініціатором заяви виступила Березнівська районна організація ВО "Свобода". Свої підписи поставили також ряд громадських та політичних організацій, які висунули наступні вимоги:

1) Зменшити видатки на утримання апарату районної ради, а вивільненні кошти направити на соціально допомогу учасникам АТО та їх сім’ям.

2) Зобов’язати депутатів районної ради публічно та через районну газету «Надслучанський вісник» прозвітувати про свою роботу, та подати свої декларації за відповідний період їхньої каденції. 

3) Публічного звіту про хід розслідування по справі «дерибану квартир» по вулиці Грушевського, які належать громаді району. А в разі відсутності впровадження даної справи, просимо прокурора району порушити дану справу, та взяти покази з депутатів районної ради Сухана В.Г. та Пилипчук Л.П., які про це заявляли, та перевірити достовірність виголошених ними фактів.

Депутати районної ради мовчки прослухали вимоги громади та спокійно, не дриґнувши, проголосували за той бюджет, який вони СОБІ підготували. До слова слід сказати, що в ході млявого обговорення бюджету, депутат Сухан запропонував зменшити видатки на утримання апарату районної ради на 20%. За цю пропозицію проголосувало тільки 3 депутати з 34 присутніх в залі. У виступах доповідаючих по бюджету звучало, що цей бюджет формувався прозоро і демократично. Було проведено ніби громадське обговорення, кожен бажаючий міг внести свої пропозиції і зауваження, що нами (громадсько-політичними організаціями) було і зроблено, усно і письмово. Але, одна справа коли можна вносити пропозиції, а друге діло коли до цих пропозицій дослуховуються чи чують! І коли слова Президента і прем’єр-міністра України розходяться з реальними ситуаціями в Україні. Коли ВОНИ говорять про економію на всьому, коли нас закликають затягнути паски, то потрібно робити це всім, а не вибірково! Громада повинна мати можливість вносити свої пропозиції і зміни в бюджет, а депутати повинні хоча б розглянути і обговорити ці пропозиції. І в часи Кучми, і в часи Януковича, можна було озвучувати певні пропозиції, але за них ніколи не голосували. Так яка різниця між ТОДІ І ЗАРАЗ! Можливо щось робиться НЕ ТАК, або не ТИМИ! До слова сказати, що ні голова ні заступниця голови районної ради не відмовились від надбавок і премій собі коханим!

Не тих Майдан допустив до КОРИТА!

Василь Ящук, громадський активіст, депутат двох скликань Березнівської районної ради

Коментарі:

Коментарі   

-4 # українець 24.01.2015, 22:39
Слушний коментар! Але де той Майдан , що так гучно ходив по кабінетах чиновників? Виходить , що отримали посади і вже все влаштовує( це до Пилипчучки відноситься )?Чого у кріслі Піддубний хабарник та буджетний злодюга і не люстровані?
Бюджет для себе ділитиь Цьомко і для свата Піддубовського.
Відповісти

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...