Вівторок, 19 Березень 2024


У передвиборчі перегони вступила нова аграрна партія «ЗАСТУП». Про це сьогодні на III з’їзді політсили офіційно заявила лідер політичної партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «ЗАСТУП» Віра Ульянченко.

Сьогодні в селах проживає понад третина українців, але всі без винятку люди споживають продукти вироблена на селі. Проблема в тому, що інтереси селян не представляє жодна з політичних сил. Про свої наміри захищати українських аграріїв і розбудовувати сільські території заявила нова партія «ЗАСТУП». 

«Ми хочемо, щоб нарешті у Верховній Раді з’явилося представництво аграріїв. Більшість членів політсили є новими обличчями в українському політикумі. Хочу наголосити, що у складі партії немає олігархів», — зазначила заступник лідера партії «ЗАСТУП» Ірина Синявська. 

Під час з’їзду «ЗАСТУП» представив комплексну програму з розвитку сільських територій та відродження агросектору «За рідну землю!». Згідно програми, політсила буде відстоювати інтереси національних виробників при вступі до ЄС, децентралізацію влади, проведення земельної реформи, допомогу малому та середньому агробізнесу, розвиток сільської кооперації та підтримку традицій села. 

«Деякі законопроекти для захисту інтересів аграріїв та розбудови сільських територій ми розробили у співпраці з європейськими партнерами, які багато років ефективно займаються розвитком фермерства», — зазначила Віра Ульянченко.

Своєю діяльністю «ЗАСТУП» планує рівнятися на Польську селянську партію, яка під час підписання угоди із ЄС виборола вигідні умови для місцевих агровиробників. Результати її діяльності ми бачимо зараз: польські яблука, сири можна зустріти на більшості прилавків Європи. Віра Ульянченко заявила, що «ЗАСТУП» планує стати для України такою ж дієвою політсилою у Парламенті і боротися за вітчизняних аграріїв та селян. 

«Треба будувати більше сільськогосподарських ринків, щоб прості фермери могли продавати свої продукцію. І найголовніше, розвивати кооперацію селянських господарств. Адже великі агрохолдинги не дають розвиватися малим фермерським підприємствам», - заявив заступник лідера партії «ЗАСТУП» Генадій Новіков. 

У списках аграрної політсили тисячі фермерів, сільгоспвиробників, сільські, селищні голови, мери райцентрів, науковці та сільська інтелігенція. 

«У першу п’ятірку виборчого списку входить діючий голова сільської ради. А ще більшу частину партії складають жінки. Такого складу немає у жодної політичної партії!», - підкреслила лідер «ЗАСТУПу» Віра Ульянченко. 

Якщо 30% населення, зайнятого у аграрному секторі об’єднається в одну політичну силу – вона здатна буде впливати на розвиток сільськогосподарської галузі, зауважує аналітик Кирило Клименко. 

«Партія «ЗАСТУП» буде боротися за голоси мільйонів сільських виборців. Судячи з програми партії, добитися високого рівня підтримки у селах «ЗАСТУПу» вдасться», - відзначив експерт.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...