П'ятниця, 29 Березень 2024


Сьогодні, на одному з костопільських місцевих сайтів з'явилося виправдовування депутата районної ради від ВО “Свобода”, голови Березнівської районної організації цієї політичної сили Павла Юхневича щодо стрілянини по працівникам ПАТ “Рівнеобленерго”  про яку писав нещодавно наш портал.

Павло Юхневич стверджує, що стріляв не по людях, а по безпритульних собаках. Він зазначив, що того вечора побачив на своїй приватній території зграю безпритульних собак. Аби відігнати псів з подвір’я, довелося налякати їх пострілом з пневматичного пістолету. Оскільки з невідомих причин електроенергія була вимкнена, неподалік знаходилися працівники ПАТ «Рівнеобленерго», які не зрозумівши ситуації одразу зателефонували до райвідділу. 

Такі дивні виправдовування лише підтверджують той факт, що у цій справі щось нечисто, та що за допомогою місцевих міліціонерів її намагаються зам'яти, адже Павло Юхневич, сам колишній правоохоронець. 

Однак, незважаючи на це, хочемо нагадати шановному депутату той факт, що навіть за жорстоке поводження з тваринами в Україні передбачена відповідальність в тому числі і кримінальна. Стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Жорстоке поводження з тваринам» передбачає штраф від 9 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за «жорстоке поводження з тваринам, їх мордування або вчинення інших дій, что призвели до їх мук, каліцтва чи загибелі». Також у Кримінальному кодексі України є стаття 299, що передбачає відповідальність за жорстоке поводження з тваринами. Відповідно до ККУ Знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів або з хуліганських спонукань, а також нацьковування зазначених тварин одна на одну, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, — караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Про точну кількість постраждалих від зброї депутата безпритульних собак нам невідомо нічого, але навіть постріл в сторону тварин вже є порушенням законодавства. Та хіба у нашій країні для депутатів Закони писані? Особливо коли вони прикриваються активною громадянською позицією, і висвітлення реальних фактів називають інформаційною війною. 

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...