П'ятниця, 29 Березень 2024


Декілька тижнів тому Рівненська обласна організація партії “Солідарність – “Блок Петра Порошенка” інформувала громадськість Рівненщини про те, що невдовзі до Верховної Ради України надійде подання щодо призначення окремих суддів з Рівненської області на пожиттєвий термін, та запропонувала надати всю доступну інформацію щодо діяльності цих слуг правосуддя. Про результати цієї ініціативи розповів під час брифінгу голова Рівненської обласної організації партії “Солідарність – “Блок Петра Порошенка” Сергій Штурхецький.
 
“Власне ми дуже дякуємо громадськості, активістам, аналітичним центрам, правникам і просто небайдужим громадянам, котрі приходили до нас в офіс, надсилали матеріали на електронну пошту, звертали нашу увагу стосовно діяльності тих чи інших суддів”, – повідомив Сергій Штурхецький. – “З вашою допомогою підібрані досить серйозні матеріали як самих рішень суддів, так і окремих публікацій, які останнім часом з’являлися у місцевій та центральній пресі”.
 
У підсумку була зроблена аналітична довідка, яка днями вже лягла на стіл народним депутатам від фракції “БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА” у Верховній Раді.
 
“Ми сподіваємося, що зібрані нами матеріали про діяльність кожного із суддів дадуть можливість народним депутатам зробити правильний вибір і прийняти рішення в інтересах народу України і виборців. На жаль, ми поки ще далекі від того, щоби громадськість прямо впливала на вибори суддів та контролювала роботу цієї дуже важливої гілки влади”, – заявив Сергій Штурхецький.
 
За словами Сергія Штурхецького, наступного тижня це питання ймовірно буде винесене на розгляд парламенту. Тож у громадськості Рівненщини з’являється дуже гарний шанс, щоб прізвищ одіозних суддів, які були причетні до заборони Майдану, корупційних скандалів, які спеціалізувалися на рішеннях щодо банків та земельних ділянок, люди більше не почули, і не побачили їх у стінах закладів правосуддя.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...