Четвер, 28 Березень 2024


Голова Костопільської районної організації БПП «Солідарність» Микола Железний в інтерв'ю нашому cайту прокоментував скандальні події, що не так давно відбувалися в Костопільському районі.

Костопільщина чи не найпопулярніший «ньюсмейкер» на Рівненщині. Чисельні скандальні події  швидко облітають  місцеві ЗМІ та стають широко відомими далеко поза межами регіону. На Вашу думку, - що все таки відбувається?

- Нічого дивного, це все закономірні процеси для тих регіонів, де кримінал глибоко «в’ївся» в державне управління. Саме скандали, брехня, наклепи та інші протиправні дії  є основним інструментарієм людей котрі ставлять за мету не конструктивну роботу, спрямовану на розвиток, а дестабілізацію для покривання розкрадання народних коштів. Взагалі, зло, як засіб досягнення мети,  набагато ефективніше за добро, так як люди, у котрих немає нічого святого, використовують усі доступні методи. В той же час, досить складно протистояти таким «діячам» законослухняним громадянам, так як  усі можливі дії обмежені кодексами та законами. Але в цьому парадоксі і криється вихід – будь які протиправні діяння потрібно переводити у площину законності та непохитно відстоювати верховенство права.   

Пане Миколо, не так давно, ви також були головним героєм гучного скандалу пов’язаного з  призначенням на посаду голови райдержадміністрації. Проти Вас виступила група людей, які  називали себе представниками громадськості.  Як Ви думаєте в чому була причина такого спротиву?

- На превеликий жаль, сьогодні у нас стало модно спекулювати на таких  почесних званнях як “громадськість та “активіст”. Ту невелику групу  людей, керованих все тим же криміналом, я не став би називати громадськістю, адже вони не висловлюють думки цілої громади Костопільщини. І хто вони такі насправді, костопільчанам стало зрозуміло після рейдерської атаки на ТОВ «УТК», коли під прикриттям волонтерства було здійснено брутальну спробу заволодіти чужим майном. Ці люди захищають приватні інтереси конкретних осіб, котрим не вигідно, аби у районі нарешті почали працювати незалежні та принципові  керівники. Очевидно, що дестабілізація ситуації в районі вигідна лише тим хто звик «дерибанити» гроші та ресурси з місцевих бюджетів. 

Скажіть, а що це за історія коли  з трибуни  якась жінка  звинуватила вас у побитті  та  вимаганні грошей у її сина?

- Чому вона так вчинила мені стало зрозуміло тільки тоді, коли побачив відео зі штурмом  все тієї ж ТОВ «УТК». В перших рядах рейдерів стояв чоловік цієї особи. Відповідно, усі  питання зникли, адже стало зрозуміло «звідки ноги ростуть». 
Стосовно обвинувачень, які звучали під час моїх зустрічей з цими людьми, то варто зазначити, що службове розслідування, яке проводилося на вимогу голови облдержадміністрації, не  виявило з мого боку жодних порушень законодавства. Це підтвердили і висновки правоохоронних органів. 
Та й взагалі постановка питання вражає своєю надуманістю. Загалом ситуація яку мені інкримінували виглядає так: завіз до лісу щоб вимагати розписку, а не гроші. А потім судився чотири роки, витратив ще купу грошей на суди і, вигравши суд, навіть не подав до виконавчої служби. Де логіка?
Хоча результат перевірки для мене цілком позитивний, але не можу сказати, що ним задоволений в повній мірі, так як там відсутні пояснення моїх опонентів стосовно фактів які виявлять, м’яко кажучи, їхню нещирість. Немає пояснення:  чому була укладена мирова угода; чому  звертався до суду, якщо завідомо знав, що у відповідача відсутні кошти та майно для стягнення; чому вигравши судовий процес, який тягнувся чотири роки,  я не звертався до виконавчої служби, аби стягнути кошти? 
Відповіді на ці питання очевидні – моєю метою точно були не гроші, адже за цей довгий час судової тяганини я витратив на поїздки до суду та юриста не менше коштів ніж сума позову. Я хотів надати урок людині яка вкрала, що так робити не можна – відповідальність неминуча. А взагалі, жінка, яка мене звинуватила, як мінімум, мала би бути вдячна, що не дав посадити її сина у в'язницю, хоча всі підстави для цього були. І чому вона навчила такими діями свого сина? Замість того щоб пояснити, що не можна брати чуже, звинуватила іншого з метою прикрити злочин. Та й взагалі, де вона була 8 років, а тут їй закортіло справедливості?  Разом з тим - Бог їй суддя. Тільки час усе розставить на місця.

Прокоментуйте звинувачення у співпраці з “регіоналами”, навіть йшли чутки про те, що одним з ваших заступників мав стати представник цієї політичної сили. 

 - Ці чутки мають таке ж коріння,  як  і попередні.  Люди, котрі скомпрометували себе співпрацею зі злочинним режимом не мають права на роботу у владі . 
Свою позицію по цьому питанню я вже висловлював, звертався з пропозицією об’єднатися в боротьбі з тими ж регіоналами, ще коли ті були при владі  до інших громадських активістів, але останні, чомусь, не бажали  допомагати у цій боротьбі, можливо просто боялися, або просто  не було бажання, а зараз як останні боягузи тихенько про це мовчать.

Чому у Вас, людини цілком успішної, що досягла певного успіху в бізнесі, виникло бажання займатися політикою? 

- Відверто кажучи, такого бажання у мене не було. Завжди було прагнення до вдосконалення, розвитку та втілення панування загальнолюдських цінностей у нашому суспільстві, а те, що шлях політика мабуть найефективніший для таких звершень і послугувало причиною моєї громадської діяльності. 

Що в найближчій перспективі для Вас, як політика, буде ключовим у діяльності.  Які задачі перед собою ставите?

- Як політика? Не вважаю себе політиком, я швидше людина яка прагне змін і готова змінюватися сама. Якщо і колись і буду політиком, в загальному розумінні цього слова, то вже точно не буду відповідати класичним критеріям. Основна відмінність моїх поглядів полягає в небажанні до загальноприйнятого постулату говорити те, що бажає чути електорат. Якщо робота політика направлена на розвиток – потрібно говорити правду, якою гіркою вона б не була. Наведу прикладом медицину – тільки правильний діагноз дасть змогу вилікувати хворобу, отак і тут. Також часто мене бентежать вислови окремих  політичних діячів, що вся їхня діяльність направлена на підвищення добробуту людей. Давайте будемо відвертими - природа людини така, що їй не притаманно піклуватися про чужий достаток.  Тому  зазирнув  глибше в душу та й вирішив, що чесним буде мотивація під призмою власного его, на зразок: хочу щоб навколо були усміхнені та щирі люди, хочу їздити по гарних дорогах,  не хочу бачити злиденність навколо і так далі.

То може вам простіше переїхати за кордон, де все це вже реалізовано?

- Мав таку можливість – півтора року проживав у Англії, але повернувся на Батьківщину. Багато людей мене не розуміли, адже рівень життя там набагато вищий. Та й сам не раз замислювався над цим питанням. В результаті прийшов до висновку, що сенс буття наданий нам Богом для  прийдешнього життя  на землі – еволюціонувати,  у всіх проявах цього слова та в усіх напрямках. Мабуть шлях моєї власної еволюції і має проходити на Батьківщині, спільно з моїм народом.

Чим ви цікавитеся поза межами ділового та громадського життя?

- На першому місці - моя сім'я. Намагаюся якомога більше часу приділяти дітям. Виховання дітей – це все той же процес еволюції. Навчаючи чомусь, ми самі маємо навчатися.  Найбільше мені подобається підхід японців до цього процесу – виховують своїм прикладом. Це найефективніший метод.
Також люблю подорожувати, ходити в гори, рибалити. Загалом, мені подобаються екстремальні види спорту, багато з яких вже спробував. Також полюбляю читати книги. На жаль, на всі мої захоплення часу не вистачає.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...