Вівторок, 19 Березень 2024


Хто ж такий той Чичиков?

Геннадій Чижиков – це людина з найближчого оточення колишнього генпрокурора України Віктора Пшонки, бізнес-партнер і довірена особа дружини Пшонки, Ольги, з якою Чижиков йде разом по життя з початку 90-х років минулого століття.

Попервах Геннадій Чижиков і Ольга Пшонка – ще коли Віктор Павлович працював на посаді прокурора Краматорська – вели спільний бізнес на базі Краматорського відділення Торговельно-промислової палати України. Після того, як Пшонка став заступником прокурора Донецької області, Чижиков і дружина Пшонки прибрали до свої рук обласну ТПП: Чижиков став президентом Донецької ТПП, дружина Пшонки – його перший заступник. Про те, що вони там коїли можна розповідати довго й, бажано, під протокол. Бісились з жиру до такого ступеню, що навіть побудували власну церкву при ТПП – вже не знали, куди дівати гроші.

Той, хто обізнаний, чим займається Торговельно-промислова палата України, уявляє, які гроші обертаються під машкарою цією, начебто, неприбуткової організації. Товарні експертизи, усілякі висновки, оцінки митної вартості, арбітраж – все це приносить колосальні кошти, значна частина яких досі йде на поповнення сімейного бюджету Пшонок.

Після втечі Януковича Чижиков лише розширив свій бізнес, зокрема – шляхом видачі довідок підприємствам окупованого Криму про те, що їхня продукція походить з України й тому не підпадає під міжнародні санкції.

Ще одна стаття доходу Чижикова – це видача шенгенських віз ватажкам терористичних угруповань зі Сходу України. Процитую свій колишній допис, в якому я розповідав про те, що в окупованому Донецьку діє почесне консульство Франції, яке очолює Чижиков:

«Думаю, не відкрию секрету, якщо скажу, що сімейне життя колишнього генпрокурора Віктора Пшонки тривалий час вирувало в трикутнику: він сам, його дружина Ольга та друг родини, бізнес партнер і довірена особа Геннадій Чижиков. Коли наприкінці 2003 року прокурор Донецької області Віктор Пшонка був уперше призначений заступником генпрокурора, до Києва він переїхав сам, залишивши дружину в Донецьку під наглядом Чижикова, з яким Ольга вела чималий спільний бізнес, а також разом працювала в обласній Торговельно-промисловій палаті.
Але кілька років тому в цю дружну родину увійшов четвертий – посол Франції в Україні Ален Ремі, який відбив Чижикова у Ольги. У 2012 році Ремі для свого друга Чижикова відкрив у Донецьку почесне консульство Франції на базі Торговельно-промислової палати. Почесним консулом Чижиков залишився й після того, як у лютому 2013 року перебрався на проживання до Києва, де очолив Торговельно-промислову палату України (залишившись почесним президентом Донецької ТПП, віце-президентом якої з правом першого підпису до цього дня є Ольга Пшонка).

Почесне консульство Франції в Донецьку не було закрито й після окупації регіону російськими бойовиками. Навпаки – роботи значно побільшало, оскільки тепер терористи з числа українських громадян масово долучаються до європейських цінностей: свої закордонні паспорти вони возять до Києва Чижикову, а вже почесний консул передає їх в посольство Франції та забезпечує відкриття шенгенських віз. Після чого паспорти повертаються в Донецьк, звідкіля їхні власники потрапляють до Парижа через Москву.

Зовсім недавно Ален Ремі був відкликаний з Києва, на його місце з Франції прибула Ізабель Дюмон. І хоча вона в інтимних стосунках з Чижиковим не помічена, так зване почесне консульство в закривати не збирається».

Звісно, з липня 2015 року Чижикову стало значно складніше допомагати терористам – у зв’язку з необхідністю особистого подання заяви на отримання шенгенської візи. Але враховуючи те, яку кількість 5-ти річних шенгенських віз він допоміг отримати землякам у 2014 і перший половині 2015 року, на найближчі роки проблем з відвідуванням Європи у активістів ДНР немає.

От таку власне одіозну персону і підтримує Президент Рівненскьої торгово-промислової палати західноукраїнської патріотичної області Микола Ярощук. Нещодавно на підтримку оплоту регіоналів Ярощук висловив свою категоричну і рішучу підтримку, прикриваючись тими ж патріотичними гаслами та лозунгами. Замість того, щоб рятувати підприємства Рівненщини від закриття та зупинок схоже Президент торгово-промислової палати зайнятий зовсім іншими справами – рятує від неминучого фіналу друга сім’ї Пшонки. Дійсно – це почесна місія.    

Написано за матеріалами сайту «ОРД» та телеканалів «Рівне-1» та «Сфера-ТВ».

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...