Вівторок, 19 Березень 2024


За даними ГУ Національної поліції в Рівненській області, новобудови - улюблене місце злочинців для скоєння злочинів. За статистикою у таких будинках за один день може бути скоєно кілька квартирних крадіжок. При цьому відсоток розкриття таких правопорушень вкрай низький та становить менше 30 %. 
    
У поліції кажуть, що довести вину злодія важко. 

"Його потрібно зловити на гарячому. Крім того, злодії, як правило, відразу ж намагаються позбутися вкрадених речей. Так що перш ніж злочинця затримають, він часто встигає обікрасти кілька квартир", - пояснюють в рівненській поліції.

Саме тому, поліцейські радять думати про запобіжні заходи. Надійні двері, замки й сигналізаційні системи допоможуть в цьому. 

“Безумовно, найефективнішим є комплекс заходів, який дозволить захистити своє житло від злодіїв. Він включає в себе охоронну сигналізацію, надійні вхідні протизламні двері та відеонагляд, - говорить Ілля Воїнов, президент Української Локмайстер Федерації. - Однак, не кожен може собі дозволити таке недешеве задоволення, адже окрім вартості самого обладнання, люди ще й щомісяця будуть змушені сплачувати абонентську плату”.

За словами експертів, альтернативою недешевому комплексу охоронних заходів можуть стати надійні протизламні вхідні двері у яких обов’язково встановлено якісні замки. Однак, у багатьох випадках забудовники закуповують на весь будинок найдешевші вхідні двері, у яких відсутній відповідний сертифікат і встановлюють їх при здачі квартир. Зламати такі двері для досвідчених злодіїв не складає особливих труднощів. 

Щоб цього не допустити, перш ніж придбати квартиру в новобудові поцікавтеся, що за двері Вам пропонує забудовник, чи відповідають вони вимогам ДСТУ та чи наявний на них сертифікат якості. Обов’язковими елементами вхідних дверей мають бути замки трьохстороннього замикання, протидимна стрічка ОГРАКС, маркування на металевій табличці, на якій має бути зазначено завод - виробник, серійний номер дверей, дата виробництва та межа вогнестійкості не менше 30-ти хвилин. 

Маємо пам’ятати, що про безпеку власного житла ми повинні подбати самі. Особливо, коли купуємо квартиру в новобудові і ще можемо звертати увагу на всі належні умови для безпечного і комфортного проживання.

Коментарі:

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Loading...